TENNISSKADER

Under en tenniskamp rammer spilleren bolden 150-250 gange og løber mellem 2,5 og 3,5 km. Grundet spillets høje grad af eksplosivitet og mange repetitioner ses der i denne idrætsgruppe både en del akutte skader og overbelastningsskader.

De typiske skader relateret til tennis er:

  • Laterale albuesmerter (Tennisalbue).
  • Overbelastning af skulderen (internal impingement, rotatorcuff, biceps tendinopati og labrumskader).
  • Overbelastning af lænden.
  • Lateral ankeldistortion (ankelforstuvning).

Hvoraf tennisalbue og overbelastning af skulderen er de hyppigste tilstande og repræsenterer 15-25 % af alle tennisrelaterede problematikker. Hertil viser forskningen, at blandt andet faktorer som grebsstørrelse og øget træningsload på forarmsmuskulaturen er en mulig årsag til udviklingen af en tennisalbue. Ligeledes kan overbelastningstilstande i skulderen skyldes, at en tennisspiller i gennemsnit server 100 gange per kamp og skulderen derved skal honorere høje krav hvad angår styrke, stabilitet og samspil med skulderblad og muskelcoresættet.

ProAligns samarbejdsaftale med Arbejdernes tennisklub (ATK) har resulteret i, at vi hyppigt tilser tennisspillere og på klinikken arbejder vi målrettet med, at der gennem en grundig undersøgelse findes frem til hvilke individuelle relevante faktorer der skal adresseres i et forebyggelses –eller genoptræningsforløb, så spilleren gradvist kan vende tilbage til sporten gennem træningsvejledning, load management, råd og vejledning.

Kilde: Brukner & Kahn (2017): ”Clinical Sports Medicine, 5th edition”