SUP er en ny hurtig voksende sport i Danmark. Især over de sidste par år, er sporten blevet meget populær især for kvinder.

Når man dyrker SUP så står man på en Stand Up Paddle med en padle. En SUP ligner et almindeligt surf brædt, men har en helt anden konstruktion og volumen.

Ved Stand Up Padle roteres padlen fra side til side og hermed trænes både hele kroppens styrke, koordination, balance og udholdenhed.

Især vores kropsstammestabilitet bliver udfordret da man hele tiden skal justere og tilpasse sig Stand Up Padlen som bevæger sig med strømme og bølgerne.

SUP er en vandsport, hvor man hurtigt får en succes oplevelse, der er uendelige udfordringer og udviklingsmuligheder samtidigt med at du holder dig i form og nyder naturen.

Hvis du ikke har prøvet det, kan jeg varmt anbefale det!

Måder at dyrke SUP

  • SUP RACE: En konkurrence form, hvor man skal nå en vis distance på tid. Lang distancen og kort distancen er en sprint.
  • SUP SURFING: Surfing på bølgerne med en Stand Up Paddle. Man bruger padlen til at genere energi, til at dreje og lave tricks.
  • SUP CRUISE: Ture ud i naturen, hvor man kan får mange unikke oplevelser både alene eller sammen med andre mens man dyrke motion. Fordelen med SUP er, at man står op og dermed har et fantastisk udsyn.
  • SUP FITNESS: Traditionelle styrketræningsøvelser udføres ude på et Stand Up Paddle board på helt stille vand. SUP Fitness er særligt hårdt, fordi vandets bevægelser udfordre dig yderligt.
  • SUP STRETCH: Udstrækningsøvelser som kan udføres ude på en Stand Up Paddle. Rigtig godt til at vedligeholde kroppens smidighed og en skøn afslutning på en af de andre SUP aktiviteter.