Min ene hest var stærkere i højre side, og da jeg så fik ny hest, begyndte den også af blive stærk i højre side, måtte jeg indse at det var mig, som rytter, der indvirkede forkert på hestens øvelser. Jeg opsøgte Dorte, som har kendskab til ridning og rytteres indvirkning på hesten. Dorte fik rettet mit bækken, gav manuel behandling, og instruktion i hjemme øvelser. Jeg havde drømme om at ride de højere klasser inden for dressur, og efter et par behandlinger, kunne jeg mærke en kæmpe forskel i min ridning. 3 måneder efter debuterede jeg i en af de højeste klasser som gik over al forventning og et lille halvt år startede vi internationalt i dressur. Jeg er blevet meget mere bevidst om min krop efter jeg har startet hos ProAlign. Haft stor glæde af professionel og sportslig vejledning og hjælp.” Pernille Teidor Olesen, dressur rytter

Ridning

Ridning er en populær og udbredt sport i Danmark. Det er en krævende sportsgren med mange discipliner og der stilles høje krav til både rytteren og hesten, lige meget om der er tale om dressur, spring, jagt, military, western, mounted games og væddeløb. I alle  ridedisciplinerne kræver det hos rytteren stor corestabilitet, kropsstyrke, koordination og mental styrke. For at samarbejdet mellem rytteren og hesten giver godt harmoni, kræver det at rytteren har en stor kropsforståelses og forståelse for hvilke signaler der sendes til hesten.

Skadesrisiko:
Ryttere er i risiko for både at udvikle overbelastningsskader og akutte skader. Overbelastningsskaderne ses hyppigst i form af muskulær ubalance, rygsmerter eller bækkensmerter, da meget af arbejdet i ridning ligger i denne region.

De akutte skader opstår oftes når rytteren falder af hesten. Det anslåes, at der sker omkring 5.800 rideulykker årligt som er så alvorlige, at de kræver behandling på skadestuen.

De hyppigste skader relateret til ridning er:

  • Hjernerystelse
  • Nakkeskader
  • Overbelastning af lænden
  • SI dysfunktion (bækkenledslåsning)

Desværre er hjernerystelse en hyppig akut skade i forbindelse med ridesporten da rytteren kan falde af hesten i høj fart eller ved springning hvis hesten f.eks stopper foran et spring og rytteren “forsætter” over springet.

ProAlign har vi stor erfaring med undersøgelse og behandling af hjernerystelser. Vi er de eneste i Danmark som laver en omfattende en screening via C3Logix, dette giver os mulighed for at optimere behandlingsforløbet og skræddersy det til dig.

Hos ProAlign tilser vi ryttere fra forskellige discipliner samt har på klinikken flere behandlere med kendskab og erfaring indenfor ridesporten. Vi arbejder målrettet med en grundig undersøgelse, for et kunne udvikle et individuelt forebyggelses- eller genoptræningsforløb, så rytteren kan vende tilbage på hesteryg med de mest optimale forhold.