Håndbold er en af de mest populære sportsgrene i Danmark, og hos ProAlign er vi specialister i at forebygge samt behandle skader relateret til håndbold.

Håndboldspillet kræver en del fysiske krav af spilleren. Håndbold indeholder et stort antal forskellige bevægelser, diverse krav til kroppens muskler og led, sprint og omstillinger med korte pauser imellem osv. Dermed har håndboldspillere udviklet stor fleksibilitet, stabilitet, helkropsstyrke og teknik, for at kunne honorere kravene i håndboldspillet.

Håndboldspillere er i særlig risiko for at både udvikle overbelastningsskader samt akutte skader. Overbelastningsskader ses hyppigst i skulderregionen grundet gentagende overhåndskast. Knæskader og ankelskader ses hyppigst i forhold til landinger samt fald med vrid.

De hyppigste skader relateret til håndbold er:

  • Overbelastning i skulderen (rotatercuff problematik)
  • Ankeldistortion (lateral ankelforstuvning)
  • Ledbåndskader i knæ (inderste ledbånd (MCL), yderste ledbånd (LCL) og korsbåndsskader (hyppigst ACL))
  • Overbelastning af achillessenen (achilles tendonitis)
  • Menisk skader (Mediale/Laterale meniskskader)
  • Hjernerystelser (især keeper)

Hos ProAlign tilser vi mange håndboldspillere og vi samarbejdsaftale med U18 og U16 drenge i FIF. Her står vi bl.a. for afvikling af skadesforebyggelse samt behandling af akutte skader.

På klinikken arbejder vi målrettet først gennem en grundig undersøgelse af den enkelte spiller, og skaber en målrettet behandling samt et forbyggelses- eller genoptræningsforløb. Dermed kan spilleren vende tilbage til sporten gennem træningsvejledning, råd og vejledning.