Fodbold er den mest populære sport i Danmark, og hos ProAlign er vi specialister i at forebygge og behandle fodboldskader.

Kristian Thorborg er specialist i sportsfysioterapi og fysioterapeut hos ProAlign, samt forsker på Hvidovre Hospital. Hans ph.d afhandling omhandler valide, reproducerbare og sensitive kliniske måleredskaber til evaluering af behandlingen af fysisk aktive patienter med hofte- og lyskeproblemer

Han der peger på, at fodbold er særligt hårdt for kroppen på grund af opbremsning, retningsskift og acceleration. Grundet dette kræver fodbold at man er i relativ god form for at undgå skader og helst skal træne mere end 2 gange om ugen. 

“Fodboldpigerne, der spiller sjældent, har 70 skader per 1.000 timers aktivitet mod gennemsnittet på omkring 10 skader per 1.000 timer for dem, der møder frem til træning mindst to gange om ugen.” Kristian Thorborg. Ph.d, Fysioterapeut

Hos unge fodboldspillere kan knæsmerter ofte plage dem som træner meget og ikke mindst pigerne får lidt hyppigere ondt i knæet og bør tilses inden dette bliver kronisk.

Den grundige undersøgelser får du hos ProAlign’s specialister som kan hjælpe med at bringe spilleren hurtigt og sikkert tilbage til træning og kamp. Der hvor skaderne ikke behandles tilstrækkeligt, kan man risikere at de nogle gange kan blive langvarige, med fare for at blive kroniske. Derfor er det en god ide at få vurderet disse skader og hvornår det er hensigtsmæssigt at vende tilbage til fuld træning og kamp.

Typiske Fodbold Skader:

  • Baglårskader: Muskelfiberskade
  • Lyskeskader
  • Knæskader: Ledbånd
  • Ankelskader: Ledbånd
  • Hjernerystelser
  • Skulder: Labrum

Kenneth Zohore – Cardiff