“Dorte har hjulpet mig af flere omgange med at få min krop tilbage på banen og spille den sport jeg elsker. Jeg søger Dorte’s hjælp, så snart jeg har nogen form for skade, da hendes ekspertise overskrider, hvad jeg har oplevet her i USA, selv på de professionelle hold. Udover det er hun løsningsorienteret mht. skader og ikke begrænsende for atleten” – Andreas Knappe, Amerikansk Football Spiller

Amerikansk Football

Amerikansk Football er en intens kontakt sport, der er mange forskellige positioner på banen og hver kræver noget forskelligt. Så som meget få idrætsgrene tilbyder Amerikansk Football noget helt unikt, et sted hvor næsten alle kan være med.

Dorte Nielsen har arbejdet med Amerikansk Football siden 1998 og har været med til utallige kamp både nationalt i USA og Danmark.

Skader i Amerikansk Football

Det er en af de sportsgrene hun har arbejdet med i flest år og har oplevet de værste skader ved. Amerikansk Football er en hård kontakt sport, hvor der kræves meget at kroppen selv i ungdomsrækkerne.

TYPISKE AKUTTE SKADER:

  • Ledbåndskader: Knæ (inderste ledbånd (MCL) og korsbånd (ACL), Ankel (lateral ankel forstuvning), Skulder
  • Hjernerystelse
  • Fibersprængning: Læg, baglår.
  • Kontusion: trælår

Data originate from the Datalys Center for Sports Injury Research and Prevention Injury Surveillance Program, 2004-2005 to 2008-2009. National Collegiate Athletic Association.