Om foden

Vores fødder modstår belastning fra kroppen, hver gang der opstår kontakt med underlaget. Dette kan føre til overbelastning eller skader og kan virke invaliderende på hverdagens aktiviteter. Selve foden består af fodryggen, fodsålen og tæerne, som er omgivet af talrige, kraftige muskler, der især er aktive under gang og løb. Overbelastning kan opstå ved for meget eller forkert træning, overvægt, afvigende fodafvikling eller dårlig stødabsorption i skoene mm. Dette kan føre til en hælspore ved fascia plantaris (svangsenen), der opstår grundet en inflammation(plantar fasciitis) i senen under foden, hvoraf selve hælsporen, der er et knoglestykke, fæstner sig til senen og resulterer i smerte.

Typiske problematikker:
  • Hælspore
  • Brud af knoglestruktur
  • Hallux valgus (skæv storetå)
  • Digitus malleus ( hammertå)
  • Tendinitis ( inflammation i fodens sener) Platfod / Hulfod

Team ProAlign

Hos ProAlign har vi flere års erfaring med forebyggelse og behandling af fodskader, overbelastningstilstande samt genoptræning af problematikker omkring foden. Gennem grundig undersøgelse tilrettelægger vi patientens individuelle forløb med fokus på at opnå patientens mål.

Hos ProAlign tilbyder vi konstruktion af såler. Formthotics sålerne tilpasses dine fødder så du får mest bedst mulig stødabsorption ud af dine sko og derved forebygger/behandler problematikker omkring foden.