Retur til Sport efter Hjernerystelse

Hos ProAlign har vi hjulpet mange idrætsudøvere tilbage til deres idrætsgren efter en hjernerystelse. Vi laver en grundig fysioterapeutisk undersøgelse og screener ved hjælp af C3Logix, som er et screeningsredskab udviklet i USA. C3Logix tester for symptomer på hjernerystelse, neurokognitivt for syn, balance, simpel reaktionstid, valg reaktionstid og hurtighed ved “trail making”.

Vi er de ENESTE i Danmark, som laver denne omfattende screening og den er med til at guide os ifht. genoptræningen. Den hjælper os nemlig til at vurdere, hvilken del af hjernen som er traumatiseret, og på denne måde kan vi optimere behandlingen og lave et individuelt forløb.

Pris
  • Hjernerystelsesscreening af Specialist Sportsfysioterapeut 3000,- kr. (120 min)
  • Hjernerystelsesscreening af Fysioterapeut 1600,- kr. (120 min)
  • Ønsker du kun Ipad Screeningen: 900,- for 60 min.

En hjernerystelse opstår ved at en eksternt kraft rammer kraniet og får hjernen til at blive kastet rundt inde i kraniet. Traumer mod hovedet er en hyppig hændelse i mange idrætsgrene, særligt i idrætsgrene med fysisk kontakt til modspillere (Giza et al., 2013). Syndromet kaldes internationalt for concussion og defineres som “Immediate and transient alteration in brain function, including alteration of mental status and level of consciousness, resulting from mechanical force or trauma”. Dvs. hjernen påvirkes af en udefrakommende translation, rotation, acceleration og kraft.

Sjældent mister idrætsudøveren bevidstheden og det kan derfor være svært at diagnostisere (McCrory et al., 2013b). Der findes ingen diagnostiske undersøgelser (Røntgen, MR-scanning, CT-scanning) som kan påvise en hjernerystelse og derfor kan det være udfordrende for professionelle i sundhedsvæsenet at håndtere en patient med hjernerystelse korrekt.

Tilbage til Skole og Idræt efter hjernerystelse

Morten Høgh underviser for Dansk Selskab for Sportsfysioterapi, illustere her den bedste måde at komme tilbage til sport og skole efter en hjernerystelse.

Kom sikkert tilbage til din sport efter en hjernerystelse.

Anbefalinger fra DIF og DSSF over tilbage til idræt efter en sportshjernerystelse. Her kan du se hvordan du for hvert trappetrin kan øge din aktivitet til, at du til sidste er tilbage på det niveau, som du var på før skaden skete.