Definition

Der er mange forskellige måder at lave funktionel træning på, og nye hotte betegnelser som crossfit, kettlebells, core-træning, TRX osv. skaber en øget interesse i fysisk træning.

Definition
”Funktionel træning” henviser til bevægelser med store og naturlige bevægeudslag. Øvelserne er sammensatte og komplekse, dette udfordrer kroppen ved at træne koordination, styrke og balance i samme øvelse.

To af de vigtigste elementer i funktionel træning er kropsstamme- (bækkenbund, mave og ryg) og balancetræning. Med en stærk kropsstamme opnår du øget kvalitet, kraft og effektivitet i de øvelser, som udføres, og med en god balance optimerer du alle bevægelsesmønstre, både når du er aktiv og i din dagligdag

Basisøvelser i funktionel træning består af at trække, skubbe, rotere, hoppe, løbe, springe etc. Altså øvelser, som er designet til at udfordre dine muskler på den måde, som de er designet til, og optimerer overførelsesværdien, så du forberedes til den sportsdisciplin, som du udøver. Alle øvelserne involverer rytmiske og dynamiske bevægelser, der arbejder i et sammenhængende system.

ProAlign tilbyder funktionel træning med blandt andet TRX og Compex elektrostimulationstræning