McKenzie metoden, eller Mekanisk diagnostik og terapi, er en oversættelse fra den verdenskendte ”McKenzie Method of Mechanical Diagnosis and Therapy” (MDT). The McKenzie Institute blev dannet i 1982 og har som globalt formål at udforske årsagerne til lidelser på spinal (ryggen), samt lidelser i ekstremiteterne (arme/ben).

De fleste ryg- og nakkesmerter er forårsaget af dårlig/uhensigtsmæssig holdning, belastende arbejdsstillinger, forkert løfteteknik eller uhensigtsmæssig stå- eller siddestilling.

Hvad er McKenzie-behandlingsmetoden?
Da metoden først og fremmest tager udgangspunkt i, hvad en patient selv kan gøre for at afhjælpe sit rygproblem, vil kernen i en behandling efter McKenzie metoden altid være en grundig instruktion i, hvordan man forbedrer sin kropsholdning, primært i relation til siddende stilling og løft, kombineret med bevægelser af ryggen i den korrekte retning, som udføres regelmæssigt i løbet af dagen.

McKenzie-øvelser er forskellige fra normale træningsøvelser. Øvelserne fokuserer på at forbedre struktur og stofskifte i vævet, inkl. discus. Der er ikke behov for udstyr, og man kan selv udføre øvelserne. Der er dog i nogle tilfælde behov for opsyn og hjælp fra en uddannet McKenzie terapeut.

Kvaliteten i McKenzie-systemet er, at man prøver at forebygge, at nye gener opstår samtidig med, at det er uhyre effektivt som selvbehandling. Et af hovedprincipperne i systemet er at gøre folk uafhængige af behandling gennem basal viden om ryggens funktion og instruktion i udførelse af simple, men daglige øvelser.

Erfaring

Dorte Nielsen og Michael Knudsen er begge Cert. MDT og har meget erfaring og stor succes med at behandle indenfor metoden.

Læs mere om McKenzie-behandlingsmetoden her.